Se keittiö

k-eittio

Minä en pidä ollenkaan keittiöistä, jotka ovat yhtä avaraa tilaa yhdessä ruokailutilan ja olohuoneen kanssa.
Oli siis selvää että meille ei sellaista tule.

Haluan että keittiö rauhoitetaan tuoksuineen ja sotkuineen kokkailulle ja ruokailulle. Sieltä ei tarvitse huhuilla olohuoneen puolelle ja kurkkia esim. televisiota. Olohuoneessa oleskellaan sitten rauhassa ilman keittiön kolinoita ja keittiönäkymiä.

Ei ollut ihan helppoa löytää valmiina sellaista pohjaratkaisua jossa avokeittiötä ei olisi ollut. On ne vaan niin niin suosittuja.

Meille tulevassa keittiössäkin  jouduimme vielä vähän pidentämään oh:n ja keittiön välistä seinää. Näin tehden saatiin myös lisää taso/kaappitilaa. Astianpesukonetta ei koroteta, vaan se tulee ”epäergonomisesti” samaan tasoon kuin muut pinnat.  Mikroa ei myöskään upoteta ylös kaapistoon, vaan sellaiseen korkeuteen, että lapsi ylettyy käyttämään sitä ilman jakkaralle nousua. Huom ja Muoks* Pohjapiirros on talotehtaan vakiomalli,  joka ei toteudu meillä tuollaisena. Muutoksia kalusteisiin ja niiden sijoitteluun on tulossa.

Nyt alkaa olla ajatusta keittiön kaapiston väreistä, ei tule ehkä kuitenkaan sitä mitä ensin ajattelin. Se ensimmäinen ajatus siirtyy varmaankin sitten eteisen kaapistoihin (tai khh).

Kalustevalmistajilta löytyy oivia apureita keittiön suunnitteluun, ollaan kokeiltu mm. näitä suoraan selaimella toimivia:

Kävimme tänään taloesittelyssä, kyseessä kilpailevan yrityksen muuttovalmis talo. Talossa jo asuttiin, pieniä sisäjuttuja oli tosin kesken.
Mitään vinkkejä ei sieltä omaan sisustukseen voinut napata. Oli meinaten taas sitä samaa värimaailmaa: valkoista ja harmaata. Mitään värikästä ei ollut sisustustavaroissakaan, ei edes lastenhuoneissa, pehmolelutkin kaikki valkoisia, harmaita tai mustia…boring….

4 kommenttia artikkelissa “Se keittiö

 1. Meille on tulossa varmaan just sellainen superbooring-keittiö, musta-valkoinen, mutta pienillä keltaisilla ”jutuilla”. Ja väriä saa niillä ihanilla värikkäillä retropurkeilla ym. Ainakin tässä vaiheessa tuntuu siltä. Ja muutenkin aika ajan henkeen, on osittain samaa tilaa olkkarin kanssa, löytyy saareketta ja muita tämän päivän kotkotuksia 😀 Ainoo aika erikoinen ratkaisu meillä tulee olemaan takka joka on keittiössä, sekä akvaariomainen ruokailutila. Toisaalta sitä kaipaa vaihtelua, nykyinen on aika erilainen ja ei sitä aina jaksa samaakaan 😉

  • Kyllä, vaihtelua tosiaan. Meillä tämä kämppä on niin erilainen että kaikki tulee olemaan uudessa toisin. Ei toisteta niitä virheitä mitä täällä on.
   Näillä näykymin keittiöön olisi tulossa punaista…

 2. Muutamia käytännön vinkkejä keittiön suunnitteluun – pohjapiirrustustanne katsottuani:
  * jääkaapin/jääkaappi-pakastimen vieressä (välittömässä läheisyydessä) olisi hyvä olla laskutilaa => kylmälaitteet ”nurkkaan” ja laskutasoa ylä-alakaappien kanssa tai toinen korkea kaappi nurkkaan, kylmälaitteet keskelle ja toisen muutos ylä-alakaapiksi ikkunan viereen
  * keittiön yleisin/tärkein ruoanvalamistuspiste on yleensä vesipisteen ja lieden välissä => astianpesukoneen sijoitus L-keittiön ”päähän” ja lieden & vesipisteen väliin lisää kaivattua tilaa?

  • Pohjakuva on tehtaan ”ehdotus” ja ei tule samanlaisena meille. Mm. jääkaappi ja pakastin sijoittuu juurikin sinne nurkkaan.
   Ite tykkään että vesipiste ja liesi on lähekkäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s