Voiko säilytystilaa olla liikaa ?

Meillä on tässä nykyisessä asunnossa aivan liian vähän säilytystilaa kolmelle ihmiselle. Nyt sitä sitten haluaa välttää saman ongelman, ja tilaa on tulossa enemmänkin mitä jo nyt hyvin varusteltuun peruspakettiin kuuluu. Mutta voiko säilytystilaa olla liikaa ?
Jos kaappeihin ei tulekaan täytettä…tai pahimmassa tapauksessa ne täytetään sitten jollain turhalla roinalla. Meillä on nyt menossa hyvä vaihe esim. pojan tavaroiden kanssa, koska leluille ei tarvitse enää varata kaappitolkulla tilaa, uuteen asuntoon ei montaa lelua enää mukaan lähde.

Yksi minkä halusin ehdottomasti on vaatehuone. Paikka jonne voi säilöä tavaraa siististi ja järjestelmällisesti, niin että sieltä löytää nopeasti tarvitsemansa.  Nykyinen ns. vaatehuone on meillä rappusten alla ja sinne pitää mönkiä perälle hankalasti kumarassa. Sehän on selvä ettei siellä voi säilyttää sellaista tavaraa jota tarvitsee joka päivä.
Vaatehuonetta ei talon pohjapiiroksessa kuitenkaan ollut, mutta se saatiin  tehtyä teknisen tilan paikalle. (Tekninen tila siirtyi autokatoksen ulkovarastoon.)

Tulevaa muuttoa ajatellen laitan nyt jo hyvissä ajoin tavaraa kiertoon rankalla kädellä. En kyllä muutenkaan säilö mitään ylimääräistä, vaan tavara kiertää pitkin vuotta. Mutta nyt on hyvä syy puntaroida ihan joka tavaran säilyttämisentarve. Mitä vähemmän täältä pitää roudata tavaraa uuteen asuntoon sen parempi. Muuton jälkeen menee varmaan vielä sama määrä tavaraa pois, sehän on selvä ettei kaikki täällä oleva löydä paikkaansa uudessa asunnossa.

Kierrätyspisteisiin kertyy nyt tasaisesti pussukoita (en heitä mitään käyttökelpoista roskiin) ja kirppispaikka on vuokrattu kuukaudeksi. Tämä on ensimmäinen kerta kun kokeilen näin pitkää jaksoa. Hyvin tuntuu siellä tavara liikkuvan, ekan päivän myynti oli jo 100eur, huhheijaa !

3 kommenttia artikkelissa “Voiko säilytystilaa olla liikaa ?

  1. Joka syksyinen sisustusinto on meilläkin ollut tänä vuonna ”romut pois nurkista ja kiertoon”-tyyppinen. Lasten pienet vaatteet lähtevät kiertoon, samoin rutkasti vanhoja koriste-esineitä jne. Aika vapauttavaa oikeastaan päästä (meille) turhasta roinasta eroon ja talven/kevään aikana hankkia/tuunata sitten uuteen kotiin jotain uutta. Samoissa mietteissä siis ensi viikkoon ja perustusten valmistumiseen. 🙂

  2. Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. On myös hyvä että tavarat saa väljästi pakattua. Ja on myös kätevää olla tila/kaappi/hylly joka on melkein tyhjä kun jotain yllättävää varastoitavaa tulee. Kun koko ajan kontrolloi tavaroiden määrää ja kierrättää niin ei turhaa rojua kerry. T. Sade

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s