Kesäsuunnitelmat pihaan

Pihasuunnitelma alkaa olla puhtaaksikirjoitusta ja kustannuslaskelmia vailla. Sitten alkaa se rankin vaihe, toteutus. Kevät on yllättävän lähellä.

1) Pihakiveksi valitsimme edullisen ja helppohoitoisen ajoneuvoliikenteen kestävän peruskiven, Lammin Kotikiven. Ladontaa ja väriä vaihtamalla siitä saa ihan kivan kokonaisuuden. Kivetys yritetään saada tehtyä ensi kesänä kutakuinkin valmiiksi. Hirveä homma.

2) Mahdollisimman pian keväällä pitää saada suoja-aidanne kasvamaan kun maa on vielä kostea ja lisäkastelun tarve on vähäisempää. Ostamme aidanteeseen kunnon kotimaiset astiataimet jotka ovat jo valmiiksi hyvän kokoisia. Sitovat jo jonkin verran tieltä tulevaa pölyäkin. (Kunta kun ei varmaankaan kiirehdi tien asfaltoinnissa.)
Aidanteeseen ei laiteta yhtenä pötkönä samaa pensasta, vaan tulee useampaa lajia ryhminä. Noin kahdeksaa erilaista. (Aidasta tulee pitkä, kiertää tontin pohjois- ja itäreunan.) Valittiin sellaisia pensaita jotka ovat ”loistossaan” vähän eri aikoina niin silloin aidanne on aina näyttävä.
Helmi-maaliskuussa pitääkin alkaa jo pommittamaan taimitarhoja ja pyytää tarjouksia.

3) Nurmikko.

4) Pihaan istutetaan kaksi kääpiöomenapuuta.

Loput työt (mm. perennapenkit, raja-aidat) tehdään seuraavina vuosina. Olemassa olevana kasvustona meillä on palanen metsikköä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s