Piha paperilla

piha1Sitä mukaa kun pihalla alkaa näkyä lumen alta taas maata, niin ajatukset alkavat olla jo tulevassa suururakassa. Periaatteessa tämä on toteutussuunnitelma mutta se ei kyllä toteudu ihan noin. Muutan joitakin kasveja ja osaa ei tule ollenkaan. Ja onhan tässä viilaamista vielä kivetyksen osaltakin.

Koska meillä on isohko tontti, 1545m², haluttiin pitää se myös simppelinä isona nurmipihana eikä istutuksia ole paljon, eikä niitä ole ripoteltu ympäriinsä. Olemassa olevaa metsikköä vahvistetaan, ja sen laitamille istutetaan joitakin matalia havuja ja metsän kasveja, esim. metsäkurjenpolvea ja saniaista. Kukkapenkit on laitettu sisääntulokäytäville, niissä on mm. rakastamaani kuunliljaa eri lajikkeina.

Pensasaidanteessa tielle päin ovat seuraavat lajit: marja-aronia, lännenhopeapensas, koreanonnenpensas, pihajasmike, lännenheisiangervo, kultaherukka, idänvirpiangervo ja valkolumimarja. Mutta vaihdan lännenhopeapensaan johonkin muuhun, tajusin vasta että sehän on sama kuin kilsepensas jota meillä on tässä pihassa nyt,  ja se leviää hirmuisesti juurivesoista sekä kukissa on aikasta imelä tuoksu.
Pensaiden hinnaksi on laskettu 400eur, yritän pikapuoliin ehtiä laittamaan tarjouspyyntöjä niistä muutamalle taimitarhalle.

Mitään rajapensaita ei ole tähän vielä merkitty, mietitään sitten myöhemmin kuunnellen naapurien mielipiteitä. Metsäähän siinä nyt on (toivottavasti muutkin haluavat sitä säilyttää), länsinaapuri tahtoo mahdollisesti lisäksi jonkun lauta-aidan koiran takia.

Kivet tulee suoraan Lammin Betonilta: kotikiveä, neliökiveä ja kotilaattaa. Sellaiset ”mukavat” 30 lavallista kiveä. Autotallin eteen valetaan betoni.

Kivituotteita menee n. 263m² = 3330eur. Sitten siihen lisäksi muut ostokasvit, kivetyksen pohjahiekat, sorat, mullat, koneiden vuokra, lannoitteet, ruohonsiemenet ym ym.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s