Asiaa työmiehistä

Nytpä meillä alkaa olla piha siivottu, ja ajatus siitä että piha on selvä ennen lumien sulamista näyttää toteutuvan. Vielä yksi peräkärryllinen jäteasemalle ja kuormalavojen pilkkomista, se olis sitten siinä. Ulkotavarat (villat, styroksit, puutavara, tuulensuojalevyt) saatiin myytyä hyvin, mutta sisätavara ei oikein liiku: listat, paneelit, laminaatit. Täysiä pakkauksia kun ei ihan ilmaiseksi viitsisi antaa, mutta kaippa se täytyy.
Ja vähitellen koti alkaa tuntua kodilta, vielä kun saan kaikki kotoisat tavarat esille niin avot!

Vähitellen voi alkaa purkamaan myöskin tätä meidän projektia, tosin mitään lopullista en pysty vieläkään antamaan, koska kaikkia sovittuja töitä ei ole tehty.
Mutta jos aloittaisi möyhentämisen talotehtaan palkkaamista työmiehistä. Talotehdas käyttää aliurakoitsijoita jotka useimmat tekevät töitä monelle eri talotehtaalle, eli kiertelevät täällä etelä-suomessa töiden perässä. Ihan kaikkien heppujen töihin ei oltu laisinkaan tyytyväisiä, osa töistä kun ei tullut kuntoon vaikka niitä korjattiinkin. Oli eräs työntekijä jota en olisi halunnut tänne enää ollenkaan lopussa säheltämään, sillä hän sai tuhoa enemmän aikaan kuin kaikki muut yhteensä. Mutta joukossa myös huipputyyppejä ja heistä on hyvät palautteet ansaitusti menneet eteenpäin.

Aiemmin kerrottujen töppäilyjen lisäksi tapahtui mm. seuraavaa: laatoittaja nro2 laatoitti ja saumasi eteisen lattian samana päivänä ja työn tehtyään vielä peitti lattian muovilla, jolloin laatoitus ja saumat kuivuivat huonosti ja epätasaisesti. Tuloksena eriväriset harmaat saumat, paikoin vaaleat paikoin tummat. Lisäksi hän ei juurikaan katsonut millaisia laattoja latoi tiloihin, osa laatoista pintaviallisia. KHH lattiassa yksi erityisen silmiinpistävä. Osasyynä on myös se että laattojen menekki oli laskettu niin tarkkaan (eikä riittänytkään), ettei valintaa pystynyt tekemään.

Rikottua tapettiahan meillä meni vaihtoon, mutta ei se uudestaan tapetointikaan ihan onnistunut. Maalari nro3 vaihtoi tapetin, mutta sitten kun oli leikellyt reiät sähköjä varten oli vetänyt veitsellä tapettiin viillon. Onko se nyt sitten parempi viiltoisena, kai se on. Lisäksi hän ei maalatessaan seiniä suojannut lattioita vaikka suojapaperit oli varattuna vieressä. Vähän oma-aloitteellisuutta peliin hei. Kiva oli sitten raaputella laminaatista ja laatoista maaliroiskeita pois.

Joku oli latonut saunan kiukaaseen kivet pesemättä ja toimitetut kivet olivat ihan liian isoja. Muutama mahtuva kivi oli runnottu väkisin vastuksien väliin. Poistimme kivet ja vaihdoimme pienemmät tilalle. Jo alkoi kiuaskin lämpiämään. Isäntä ihmetteli kun pakastin käy jatkuvasti, että ei kai se ole menemässä jo rikki. Asiaa tutkittuaan selvisi että jääkaappi ja pakastin oli työnnetty ihan seinään kiinni, mitään ilmarakoa ei oltu jätetty. Minä taas kummastelin lattialaminaatissa olevaa ”rasvaista” pintaa joka valossa kiilteli ikävästi. Kyyristyin tutkimaan ja siinähän oli laminaatissa reuna rikki ja sitä oli peitelty jollain tökötillä. Mikäli oli korjauspastaa niin tökerösti laitettu. Kyllä vaan ihmettelen että miksi on asennettu rikkinäinen laminaatti, tai jos se on mennyt asennuksessa rikki, miksi sitä ei oltu vaihdettu?

Yleensäkin heppuleilla on tuntunut olevan sellainen meininki, että tehdään nyt vähän niin ja näin ja kokeillaan että huomaako ne. Monessa asiassa. Myös sellainen pisti silmään että ei kunnioitettu toisen tekemää työtä. Oma osuus hoidettiin, mutta ei sitten väliä jos siinä samalla tuhoaa toisen tekemän työn. Sitten yleinen välinpitämättömyys, jättivät taloon yöksi valoja palamaan, jättivät ulko-ovia lukitsematta. Eikä näin tapahtunut yhden kerran vaan useasti. Että kun ei ole oma talo niin ei mitään väliä. Eikä mekään aina joka ilta päästy tarkastamaan. Ja se kiire, tekivät useamman päivän työt päivässä, että pääsivät sitten pitämään loput töihin varatut päivät vapaata. Ja kiireessä ei synny hyvää, se tuli nähtyä.

”Puhtaat paperit” meiltä saa timpurit, maalari nro1, laatoittaja nro1 ja kalusteasentaja. Onnea vaan heille.

IMG_4481

Voi mahoton, onhan sitä tavaraa. Onneksi autotalli oli valmiina ennen muuttoa. Osa tavaroista menee takaisin ulkovarastoon jahka se on saatu maalattua. Talvitavarat (sukset, pulkat, kelkat) ovat autokatoksen vintillä. Mutta tuohon sekaan pitäisi mahtua vielä isännän harrasteauto.

2 kommenttia artikkelissa “Asiaa työmiehistä

  1. Juuri tuollaista pelkään, jos taloa rakennuttaa. Olen itse todella tarkka työn jäljen suhteen, joten todennäköisesti saisin sodan aikaiseksi talotehtaan kanssa. Kävimme joskus katsomassa Kastellin avaimet-käteen taloa ja oli aivan kamala! Lattialämmitysputket olivat miten sattui, joten puolet lattiasta oli jäistä ja puolet kuumaa. Lisäksi kylppärin laatat oli saumattu siten, että saumalaasti tursui saumoista ulos, kun eivät olleet poistaneet liikoja. Ostajalla on isot rahat kiinni talossa, joten tietysti sitä toivoisi, että rakenteet ja pinnat olisivat kunnossa.

    Seurasin vastikään suurta peruskorjausta ja hyvin sujuvasti menivät uudet, joskin märät villat rakenteisiin. Sivullisena huomautin asiasta, mutta kuulemma kannattaa mieluummin tehdä sutta ja myöhemmin korjata kuin tehdä kerralla kuntoon ja maksaa myöhästymisestä aiheutuvat sanktiot. En sitten millään ymmärrä tuota logiikkaa!

    • Kyllä monessa kohtaa tuli todettua että olisi itte pitänyt tehdä niin olisi saanut hyvän. Mutta talo on asuttavassa kunnossa eikä käräjille tarvinut lähteä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s