Luontoa lähellä

Tämä asuinalue on raivattu ihan metsään, asemakaava sai lainvoiman keväällä 2011. Joskus 70-luvulla täällä on ollut hiihto/kuntopolku, josta rippeitä näkyykin alueen reunassa. Viime kesänä mammat voivotteli kuinka hyvät marjametsät on nyt menneet. Ihan vieras alue oli, itse kävin täällä ensimmäistä kertaa kun meille oli jo tontti osoitettu.

hevosmuur

Kuva viime kesältä jolloin talon paikalla kasvoi vielä kaunis osin lehtomainen metsä. Tässä ihmetellään hevosmuurahaisten pesää.

Luonto on lähellä vaikka alue tulee täyteen rakennetuksi. (34 omakotitonttia, 2 rivitalotonttia.) Metsään voi mennä edelleen. Käki aloitti kukuntansa viikko sitten ja laulelee monta kertaa päivässä. Viime kesänä näimme fasaanipariskunnan tepastelevan ja vielä ovat täällä, rääkäisyhuutoja on kuulunut, ja yksi näköhavainto lentävästä fasaanista tältä keväältä on. Jäniksiä loikkii pihan poikki melkein joka päivä, ihmettelevät varmaan kaventunutta elinpiiriä. Käärmeistä tehtiin havainto maatöiden aikaan ja hiukan arvuuteltiin, että ovatko jo häipyneet, kun tosiaan elinpiiri on kovasti muuttunut.

Mutta vielä niitä on, nimittäin jouduin eilen kohdakkain kyykäärmeen kanssa. Tuli tuossa tiellä vastaan ihan meidän tontin luona, hiukan säikähdettiin kumpainenkin. (Tämä oli ensimmäinen kerta kun kohtasin käärmeen.) Vauvakäärme, ja siksi taisikin jäädä uteliaisuuttaan paikoilleen ihmettelemään ja pääsin kuvaamaankin.
Mutta hyvä tietää että käärmeitä on, vaikka ei se meidän olemista pihalla muuta mitenkään.
Muoks* Lisää käärmeitä nähty, tosin nirri pois, vaikutti siltä että joku oli sen tappanut, kun oli nirhaisujälki niskan kohdalla. Kyy ei ole Suomessa rauhoitettu.

karmes

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s