Plörinäksi mennyt loppu

Tämä meidän taloprojekti ei ole vieläkään ihan päätöksessään. Eivät pystyneet talotehtaan ja kumppaneiden puolelta hoitamaan luvattuja hommia sovitusti siten kun pöytäkirjaan kirjattiin. Jotain käytiin kyhäämässä suht ajallaan, mutta loppujen töiden perään on jouduttu jatkuvasti kyselemään.
Kaikki näytti hyvältä vielä sisätyövaiheessa laatoitukseen asti, mutta sitten alkoi mennä huonommin. Työnjäljessä ja -tekemisessä sanomista jatkuvasti, sekä talossa sählättiin kaikkea muuta kuin oleellista. Loppu oli joiltakin osin katastrofi. Priimaa lähdettiin hakemaan mutta sitä ei tullut.

Pääoven asennuksen viivytyksestä saatiin mitä ihmeellisempiä syitä Pihlalta. Ja nyt sitten kun se on kolme viikkoa seissyt pihalla se tultiin tällä viikolla asentamaan, vasta usean kyselyn jälkeen. Terasseista puuttuu lautoja, ei tietoa kuka tekee tai milloin tehdään, viikottain sitäkin kysellään. Eipähän nämä ole asumista haitanneet, mutta ärsyttävää kun asiat on jätetty roikkumaan.

Mitään kiitettävää tai edes hyvää arvosanaa emme talotehtaan toiminnasta voi tämän lopun takia antaa, valitettavasti. Lopullinen yhteenveto koko projektista kouluarvosanoineen vielä tulossa. Sitten jos ja kun tämä joskus saadaan päätökseen.

4 kommenttia artikkelissa “Plörinäksi mennyt loppu

  1. Tuo on todella tavallista ja harmillista että ne viimeiset pikku (??) puutteet jää tekemättä ja korjaamatta kun työmiehet lähtee muualle. Meillä oli edellisessä kodissa samantyylinen lista korjattavista/loppuunsaatettavista asioista muuton jälkeen. Kun parin kuukauden kuluttua rakennusfirmasta soitettiin että miksi viimeinen maksu-erä on maksamatta niin mies vastasi että rahat on jo haettu pankista ja maksu tulee heti kun loputkin hommat on tehty. Niin ällitysttävää mutta kun oli rahasta kyse niin koko 10 kohdan lista korjaantui seuraavan viikon aikana.
    Luulen että jos olisi jäänyt meidän pyytelyyn ja yhteydenottoihin niin oltaisiin saatu odottaa paljon kauemmin.

    HArmi jos projekti muuten on mennyt kivasti ja loppu tökkii— jää huono maku. Toivottavasti panevat töpinäksi niin ei tarvi reklamaatiota tehdä blogin kautta?! Kyllä ne työt on tehtävä loppuun asti hyvin.

    • Kerettiin maksaa loppuerä. Silloin oli tosiaan puhe että lopputyöt tehdään viikon kuluessa niin ei nähty syytä pitkittää maksua. Mutta olisi pitänyt näemmä vain odottaa.

  2. Tuollainen pistää ärsyttäen. Ei pitäisi talotehtaan päästää tuollaisia sähläreitä lähellekään taloa sen viimeistelyvaiheessa.

    Me teetettiin talo paikallisella pikkufirmalla. Työnjälki oli hyvää, mutta muuttotarkastuksen jälkeisen puutelistan kohtien korjaaminen tahtoi vähäääsen viivästyä. Vaan vähällä päästiin. Koko projektin aikana ei montaa kunnon väittelyä tarvinnut käydä. Ottaisin urakoitsijan töihin uudelleenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s