Rosteripinta..aaarggg

huuva1

En oikein muista että miksi valittiin rosteripintainen liesituuletin. Tiesin että pinta on yksi vaikeimmin puhdistettavista. Ikinä en olisi valinnut muita jatkuvasti lääpittäviä rosteripintaisia kodinkoneita. Siivousfriikille se on nou nou. Liesituuletinta ei tarvitse niin usein puhdistaa kun siihen ei kosketa, mitä nyt sitten toisinaan pyyhkii rasvan ja pöllyn pois. (Milloinhan muuten loppuu rakennuspölyn leijailu?)

Mutta olihan kova työ saada putkesta asentajan sormenjäljet puhdistettua. Niitä oli paljon, oikea rähmäkäpälä asialla! Kaikki kikkakolmoset mitä netistä löysin tuli kokeiltua, (mm. astianpesuaine, sooda, mikrokuituliina…) ja ei vaan putsaantunut. Lopulta löytyi aine jolla lähti, puhdistuskivi. Käytin sitä edell. asunnossa saunan lasioven puhdistamiseen kalkkitahroista. (Tuoteniminä esim. Universal Stone, OnXon.) Ohjeissa sanotaan ettei se naarmuta, käy rosteripinnalle. Uskalsin siis tehdä kivestä ja vedestä vaahdon, kiveä laitoin todella vähän, pyyhin liinalla. Kuitenkin pintaan tuli paikoin hailakkaa naarmua. Huomasin vasta myöhemmin kun oli eri valaistus. En voi olla varma tuliko kivestä, vai ihan siitä satakertaisesta hinkkauksesta rätillä muilla tehottomilla aineilla. Harmi juttu, mutta pinta on nyt hohtavan kirkas.

Ai niin, liesituuletin oli asennettu valkoisine suojakalvoineen seinälle, taas sellainen ”fiksu” veto, eipä oltu ajateltu yhtään. Isäntä joutui siis irroittamaan vehkeen jotta saatiin revittyä kalvo takaa pois.

5 kommenttia artikkelissa “Rosteripinta..aaarggg

  1. Olen taistellut saman asian kanssa mutta lopulta löysin – useampi vuosi sitten – aineen joka tapsi. Electrolux Groupin ruostumattomalle tarkoitettu. nestemäinen puhdistusaine Joskus saanut Expert-liikkestä. Pullo 250ml on ollut riittoisa.

  2. Hei! Dr.Beckmann Metallinpuhdistaja on mainio aine rosteripinnoillekin. Pullossa lukee tuotteen soveltuvan kaikille metallipinnoille, kuten hopealle, kuparille, messingille ja tinalle. Olen itse käyttänyt sitä vuosikaudet rosteriesineilleni – kattiloista kaikenmaailman teräsesineisiin. Kiiltävää tulee helposti! Ei hankaa. Suosittelen. Tuote löytyy ainakin Cittarin valikoimista.

  3. Ainakin ennen sai sellaista hankaus-Ajaxia, joka toimi tosi hyvin; hierottiin vain pintaan, pyyhittiin pois märällä ja kuivattiin lopuksi, niin johan kiilsi.

    • Aineita tuntuu olevan monenlaisia kun vaan löytää sen oikean, ihan kaikkia purkkeja kun ei viitsisi ostaa. Hankausaineissa epäilyttää juuri se ”hankaavuus” ettei vaan naarmuta. Suhteellisen hyvin toimii myös keraamisen liesitason puhd. aine, sitä kun on jo valmiiksi ostettuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s