Harmaita hiuksia saumalaastista

Meillä on tuolla rivarissa pesuhuoneessa vaaleat laatat ja saumat lattiassa. Ja on vielä ihan pieni laatta 5x5cm, joten pientä saumaakin riittää. Vaikka olen siivousfanaatikko, on niiden puhtaana pitäminen ollut työlästä.
Tänne uuteen asuntoon halusin lattiaan kaikkialle tummat laatat/saumat sekä likaantuvaan paikkaan, suihkun taakse myös tummat(mustat) laatat. Tietysti tummaakin pitää yhtä lailla pestä, mutta on hiukan armollisempi sille lialle kun sitä ei nää 🙂

Käytetty saumalaasti (Ceresit merkkinen) on kuitenkin jotenkin oudon huokoista. Pystyy kynnellä raaputtamaan. Mopatessa lähtee väriä. Hammastahnavaahtoa tipahti saumaan ja se imeytyi sinne.
Sitten tapahtui iso moka. Aloin pesemään suihkuseinää ensimmäistä kertaa perusteellisemmin kun saippuajäämiä/kalkkia laatan pintaan oli jo tullut. Ihan normi pesu: seinän kastelu ja suihkutus Cillit Bangiä laatoille, jonka jälkeen levitin aineen rätillä (pesin). Sitten huuhtelu. Ja voihan vitalis, pesuaine vei saumalaastista paikoin väripigmentin. Nyt nuo saumat ovat kamalan näköiset läikykkäät. Olemme pohtineet mitä tehdä. Olisiko järkevintä raaputtaa saumat pois ja saumata uudelleen? Ala ei ole kovin iso, n. 16 isoa laattaa. Saumamaali? Ja onko yleensä normaalia että värisaumalaasti ei kestä pesuainetta? Eihän sitä voi järeämmin silloin edes pestä. Vai pitäisikö saumat kauttaaltaan vaalentaa pesuaineella..

valut

Kaunis? NOT. Kameran salama vaalentaa vielä lisää, mutta siltikin ruma on.

 

5 kommenttia artikkelissa “Harmaita hiuksia saumalaastista

  1. Kylla meilla ainakin tummanharmaat/lahes mustat saumalaastit on kestaneet kaikki mahdolliset myrkyt, Mr Musclen kalkinpoistosta (on muuten paras!) klorittiin eli laittaisin tuosta ehdottomasti kysymyksen laastinvalmistajalle!

  2. Me lastaamme seinät ja lattiat aina suihkun jälkeen (siihen tottui nopeasti, vaikka henkeen ja vereen vastustin moista operaatiota). Ei tarvitse pahemmin pestä laattoja, ei tummia eikä vaaleita. Eikä suihkuseinämääkään. Nykyään lastaan oikein tyytyväisenä juurikin sen takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s