Terassielämää vai terassien elämää?

Tämä on siis toinen kesä talossamme, ja näin terassien käyttötarkoitus on saatu hyvin jo selville.
Emme ole mitään terassilla istuskelijoita tai auringonottajia, joten siksi terassien kokoa ei ollut tarvetta talotehtaan suunnitelmista muuttaa. Ulkona oleskelemme paljon, mutta aina tehden hommia, koko ajan löytyy kupsutettavaa tai korjattavaa. Pihan hoitokin vie paljon aikaa kitkemisineen.

terassi1Takaterassi, joka on meidän ”aurinkoterassi” etelään, on lähes käyttämättömänä. Emme laittaneet siihen edes pöytäryhmää täksi kesäksi rapistumaan, kun viime kesänäkin jäi pariin istumiskertaan. Puistelen tuossa petivaatteet, muuten mitään erikoisempaa kulkua pihalta sisään tai ulos ei ole.
Tässä muuten näkyy edessä vaalea kituva epäonnistunut nurmikko, pohjana Kekkilän multa. Meille tuli nurmikkoa varten kolmea erilaista multaa, kahdelta eri toimittajalta peltomultaa, ja sitten Kekkilältä oikeaa kalkittua lannoitettua nurmikkomultaa. Ja tämä kallis Kekkilän multa on ollut kaikista huonointa mitä nurmikon kasvuun tulee. Onneksi melkein koko pihan jo vallannut valkoapila tulee valtaamaan Kekkilänkin. Hyvin jo kiipeää kohti.

 

terass2Kodinhoitohuoneen terassin kautta ei liioin ole mitään sisään-ulos kulkua. Ei toimi meillä arkieteisenä. Pyykinkuivaustelineen nostan vain terassille. Likaisille työvaatteille, likaisille saappaille ja miehen hikisille harrastuskamppeille on erikseen paikka ulkona teknisessä tilassa, johon ne jätetään. Sisälle taloon ei tuoda mitään likaista.

 

terassi33Etuterassi, josta tapahtuu kaikki kulku taloon. On myös tielle päin, niin kukat saattavat ilahduttaa myös ulkopuolisia.
Nyt on kätevää kun saa talvetettua kesäkukkia autotallissa, samat menee kesästä toiseen. Pelargoniat, verenpisara ja muratti ovat sellaisia joka kesän kasveja. Keväällä otan niistä sitten uusia pistokkaita leikkauksen yhteydessä. Samoin nuo tuijat talvetetaan maassa, ja keväällä nostetaan taas ruukkuihin.

Jätä kommentti